Eerste lichting international business studies mboRijnland studeert af

Bij deze studie ontvangen de studenten twee diploma’s: Junior Accountmanager niveau 4 en het internationaal erkende diploma BTEC international business studies. Deze opleiding komt voort uit de excellentietrajecten van mboRijnland. Dit zijn speciale onderwijsprogramma’s voor talentvolle en ambitieuze studenten.

Les in het Engels
De studenten die dit speciale traject volgen, staan ingeschreven voor de opleiding junior accountmanager. Zij volgen daarnaast nog een extra opleiding, die van international business studies (IBS). Bij deze opleiding worden alle beroepslessen in het Engels gegeven. De opleiding duurt drie jaar en is opgebouwd uit 18 modules met elk een ander onderwerp waardoor het precies past in de opleiding (junior) accountmanager. Elke module wordt binnen een aantal weken afgesloten door het maken van een examen. Elk examen bevat een aantal criteria waaraan de student moet voldoen. Deze criteria worden bepaald door Pearson in Engeland. De studenten gaan minimaal 1 keer op stage in het buitenland en maken elk jaar een tripje met de klas naar het buitenland. Studenten met een BTEC-diploma kunnen eerder aan de slag bij een internationale organisatie. Ook is doorstromen naar het hbo makkelijker en kunnen ze zelfs naar een aantal Britse universiteiten.

Probleemoplossend denken
Wat deze studenten specifiek hebben geleerd, is hoe zij problemen kunnen oplossen voor bedrijven. Dit konden de studenten laten zien tijdens een project in Malaga. Hier hielpen zij bedrijven met een probleem dat zich voordeed. Zo was er een vegan restaurant dat niet de juiste klanten binnen haalde. De internationale studenten hebben voor hen relaties gelegd met hotels met een gelijk profiel en daar samenwerkingsvoorstellen voor gedaan. Een ander voorbeeld is dat ze ervoor zorgden dat een Segway-bedrijf beter vindbaar was op internet voor toeristen. En dat allemaal in het Engels. Daarnaast hebben ze door het BTEC diploma een bredere economische kennis, omdat IBS meer is dan alleen de commerciële kant van de opleiding. Ook hebben deze studenten goed geleerd om met deadlines om te gaan, omdat zij om de 2 à 3 weken een examen maken.

Doorstuderen
“De afgelopen drie jaar hebben we samen met deze klas ons allereerste traject doorlopen. De studenten waren uitermate gemotiveerd dus hier staat een trotse studieloopbaanbegeleider. We zijn met bijna alle studenten die gestart zijn, ook geëindigd. Ze gaan nu allemaal hun eigen weg”, sprak een docent van het onderwijsteam. De meeste studenten gaan een hbo-opleiding volgen met een internationale tint met les in het Engels. De studenten willen allemaal iets internationaals doen en gebruik maken van de ervaring die zij hebben.  Deze lichting gaat doorstuderen voordat ze het bedrijfsleven in gaan. Studenten volgen deze opleiding omdat zij graag de wereld willen ontdekken en een opleiding willen volgen in het Engels.

Gerelateerd nieuws