Finalisten Uitblinkersverkiezing 2018 bekend

De finalisten voor de 15e Uitblinkersverkiezingen zijn bekend en woensdag 16 mei kiest de vakjury de winnaars. De vijf studenten, vijf leerbedrijven en drie docenten hebben een bijzondere prestatie geleverd en maken kans op de titel Uitblinker 2018. De feestelijke finale vindt plaats in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn en wethouder Han de Jager reikt tijdens de feestavond de prijzen uit.

In de finale moeten de studenten, docenten en leerbedrijven met een korte pitch de jury overtuigen waarom zij Uitblinker 2018 moeten worden. De genomineerde studenten zijn Mike Burghout (opleiding Smart Technology, Gouda), Mels van Wees (Entree-opleiding, Leiden), Mert Kösedag (opleiding Manager Retail, Zoetermeer), Kiran Chawola (opleiding Financieel Administratief Medewerker, Alphen aan den Rijn) en Charmayne Paas (opleiding Sport en Bewegen, Gouda).

Leerbedrijven, docenten en jury

Van de leerbedrijven van mboRijnland zijn genomineerd: Competa BV, Groene Hart Ziekenhuis, Heineken Nederland, Restaurant Zuiver en Zamensterk. De docenten die kans maken op de titel zijn Peter Berkhout (Bakkerij en Horeca), José Boekestijn (Gezondheidszorg) en Corné van Pelt (Economie). De jury bestaat dit jaar Jessie Bos, Uitblinker 2017, Jolanda de Ruiter van Andreas Kappers, Leerbedrijf van 2017 en Jan Oskam, genomineerd docent 2017. 

Muziek door student uit The Voice

Student Economie Roemillo Baumgard van mboRijnland verzorgt tijdens de feestavond de muziek. Roemillo heeft eerder meegedaan aan The Voice of Holland. De presentatie van de feestavond is in handen van SBS6-presentatrice Shelly Sterk.

Landelijke Studentenuitblinker

De Studentenuitblinker 2018 vertegenwoordigt mboRijnland bij het landelijke Ambassadeursgala van de MBO Raad. De Uitblinkersverkiezing is onderdeel van ‘Dit is mbo’ en wordt georganiseerd door de MBO Raad en SBB. Met de campagne Dit is mbo maken studenten, docenten en medewerkers uit de mbo-sector duidelijk wat het mbo is en hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn voor onze samenleving.

Gerelateerd nieuws