Foto-expositie First Harvest door studenten Mediavormgeving

Acht weken lang hebben ze de fijne kneepjes van het fotografievak geleerd, de acht studenten van de opleiding Mediavormgeving van mboRijnland. Hun docent was Veerle Sloof. Veerle is een oude bekende. Zij was tot een paar jaar geleden zelf student Mediavormgeving en vertegenwoordigde onze school bij de landelijke mbo-uitblinkerverkiezingen. Inmiddels timmert Veerle aan de weg als fotografe.

Toen teamleider Mediavormgeving Stef Smits haar vroeg of ze dit project wilde doen, hoefde ze niet lang na te denken: ‘Ik heb weinig ervaring met lesgeven, maar mijn liefde voor fotografie trok mij direct over de streep. Ik vind het leuk om anderen enthousiast te maken over mijn vakgebied. En hoe leuk is het dat je dit mag doen op de school waar je zelf je diploma hebt gehaald!’, aldus Veerle.

First Harvest

In de expositie ‘First Harvest’ zie je de eerste resultaten van studenten Mediavormgeving in een voor hen nieuw, maar niet geheel onbekend werkveld. Iedereen kan tegenwoordig foto’s maken, maar hoe maak je nou echt goede foto’s? De studenten maakten kennis met de verschillende aspecten die een foto succesvol maken. Zo hebben zij geëxperimenteerd met compositie, scherpstellen, lange en korte sluitertijd, scherptediepte, licht enz. De stillevens zijn een resultaat van een oefening in studiobelichting. De portretten kwamen tot stand door te spelen met natuurlijk licht. De foto’s waren opdrachten in verschillende lessen en de studenten kozen ieder hun eigen favoriet voor de mini-expositie.

De studenten gaven vlak voor de zomervakantie een presentatie voor het voltallige College van Bestuur. Het is dan ook niet toevallig dat de werken op de vierde etage op locatie Lammenschans in Leiden hangen. Op professionele wijze gaven ze ieder uitleg bij hun werk. Een van de studenten: ‘Als je weet hoe je je camera moet instellen, gaat er een wereld voor je open. Fotografie is toveren met licht, en vooral: fotografie is gewoon heel leuk’.

 

 

 

Gerelateerd nieuws