12
januari
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Goudse raad schuift aan bij ‘t Goudse ID

Goudse+raad+bij+Goudse+ID

Voor de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar schoof de gehele Goudse gemeenteraad donderdagavond aan bij ‘t Goudse ID. De opleidingen Bakkerij en Horeca bevinden zich op de schoollocatie van het het mboRijnland aan de Groen van Prinsterersingel 52 in Gouda. Zo ook het lesrestaurant ‘t Goudse ID.

Binnen de praktijkruimtes van Bakkerij en Horeca worden opleidingen verzorgd voor de beroepen bakker, patissier, kok en gastheer/vrouw. Van de producten, die tijdens de lessen worden gekookt en gebakken, kan een ieder gebruik maken. Bijvoorbeeld door een verjaardagstaart te bestellen bij de bakkerij of langs te komen bij het bakkerswinkeltje, dat bemand wordt door de studenten van mboRijnland. Of door een tafeltje te reserveren in het restaurant.

En op dat goede Goudse idee kwam de Goudse raad. Of ze ook andere en onderling goede ideeën hebben opgedaan en uitgewisseld, is (nog) niet bekend.

,,Er is heerlijk voor ons gekookt! Gastvrij en gezellig”, zo liet wethouder Rogier Tetteroo via Twitter in ieder geval weten.

Het restaurant van ‘t Goudse ID was overigens te klein om het grote gezelschap te ontvangen. Het goede idee van ‘t Goudse ID was de raadsleden en aanhang toen maar de gang op te sturen.