Knippen voor het goede doel

Nienke heeft al het geld om daar te komen én aan dit project mee te doen zelf bij elkaar gesprokkeld in de afgelopen maanden. Ze kreeg vanuit mboRijnland een week verlof om aan dit project mee te doen.

Afgelopen vrijdag reisde ze af en ze heeft nu een paar dagen erop zitten. “De mensen zijn heel aardig en willen graag met de kniptechnieken een eigen bedrijf beginnen, zodat ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien”. Op de foto met Nienke zie je studente Marissa. In het begin van de week was ze gefrustreerd. Het ging nog niet zo makkelijk. Maar vandaag zag ik zoveel verbetering. “I am proud of you” zei Nienke tegen Marissa. “Ik zag haar ogen glimmen toen ik haar dit compliment gaf”. Wat een goed gevoel!

Nienke schrijft ook dat de mensen veel lachen. En dat doet goed. Ondanks alle ellende. Ze ging naar een huis van een zieke moeder van een van haar studenten. “Het huis stonk naar urine en er is niet eens een douche. Ze wonen hier met vijf personen. In Nederland zou het in je eentje nog krap zijn!

Wij zijn trots dat Nienke haar technieken leert aan nieuwe ondernemers in Manila. Onder het ‘mboRijnland-bordje’ werkt Nienke zich in Manila nog een paar dagen in het zweet. Volgende week komt ze terug en horen we nog meer verhalen!

Veel succes nog Nienke!

Volg haar ook via: https://www.facebook.com/nienkesmanilaproject

Gerelateerd nieuws