15
januari
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

mboRijnland en Unibail-Rodamco tekenen voor beter leren in de beroepspraktijk

Ondertekening+convenant+Mall+of+the+Netherlands+met+UnibailRodamco

Op vrijdag 12 januari zetten mboRijnland en Unibail-Rodamco hun handtekeningen onder een meerjarige samenwerking. Hiermee wordt het voor de studenten van mboRijnland mogelijk om vanaf studiejaar 2018-2019 de opleiding Internationaal Manager Retail & Hospitality te volgen.

In de praktijk leren ondernemen en ervaren hoe het werkt. Die kans krijgen studenten van mboRijnland bij Mall of the Netherlands in Leidschendam. Tijdens hun opleiding leren de studenten alle kneepjes van het vak en worden ze opgeleid tot winkelmanager van de toekomst. De samenwerking tussen mboRijnland en Unibail-Rodamco zorgt voor meer verdieping waardoor theorie en praktijk nog beter op elkaar aansluiten. Dit geeft de studenten meer kansen en mogelijkheden om aan de slag te gaan bij innovatieve ondernemers.

mboRijnland wil zelfbewuste en ondernemende vakmensen opleiden, die iets toevoegen aan bedrijven en maatschappelijke instellingen. De samenwerking met Unibail-Rodamco helpt om dit te verwezenlijken. Zo dragen we bij aan een sociale samenleving en een sterke lokale economie.
Otto Jelsma, Bestuursvoorzitter van mboRijnland
Wij zijn heel blij met dit initiatief van mboRijnland. Wij streven ernaar om Mall of the Netherlands het meest servicegerichte en kwalitatieve winkelcentrum van Nederland te maken. Daarin spelen goed opgeleide- en gastvrije winkelmanagers een belangrijke rol. En deze afspraak past perfect in het kader van onze duurzaamheidsstrategie ‘Better Places 2030' waarmee wij bij willen dragen aan de ontwikkeling van jonge mensen.
Otto Ambagtsheer, Managing Director Benelux bij Unibail-Rodamco

Ook is de samenwerking onderdeel van de afspraken die gemeente en Unibail-Rodamco hebben gemaakt bij de start van de herontwikkeling van het winkelcentrum. Wethouder Nadine Stemerdink: “Het is mooi dat Unibail-Rodamco en mboRijnland de handen ineen slaan om ervoor te zorgen dat jongeren een goede start hebben op de arbeidsmarkt.”

Over mboRijnland

mboRijnland leidt studenten op tot echte vakmensen. Vakkrachten die echt iets toevoegen aan hun omgeving. Ook geven ze studenten de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen. mboRijnland gelooft in hun mogelijkheden, in hun talenten, in hun drijfveren. Studenten leren bij mboRijnland een vak waar de samenleving echt iets aan heeft. mboRijnland heeft scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Bij mboRijnland staat vakmanschap, verbinding en vertrouwen centraal.

Over Mall of the Netherlands

Winkelcentrum Leidsenhage zal na de uitbreiding en verbouwing in 2019 verder gaan als ‘Mall of the Netherlands’ en wordt het grootste winkelcentrum van Nederland. Mall of the Netherlands wordt een uniek en volledig overdekt winkelcentrum, met ongekend hoog service niveau (vier sterren), waar bezoekers een dag lang kunnen genieten. In een prachtig door MVSA Architects ontworpen gebouw zullen veel flagship stores van (inter)nationale retailers tezamen met onderscheidende horecagelegenheden, een bioscoop met tien zalen, de versmarkt genaamd Fresh! en de Designer Gallery, vol bijzondere merken, zorgen voor een heerlijk bezoek. Unibail-Rodamco investeert meer dan 500 miljoen euro in de realisatie van de plannen.De vernieuwing van Leidsenhage kunt u volgen op www.leidsenhagevernieuwt.nl en www.mallofthenetherlands.com.

Over Unibail-Rodamco

Unibail-Rodamco is een aan de beurs genoteerde eigenaar van winkelcentra. Het Frans-Nederlandse bedrijf is eigenaar van grote regionale winkelcentra in de belangrijkste steden van twaalf Europese landen. In Nederland is Unibail-Rodamco bekend van de winkelcentra Stadshart Amstelveen, Citymall Almere, Stadshart Zoetermeer en Winkelcentrum Leidsenhage. Unibail-Rodamco voert als eigenaar actief management van de winkelcentra door het winkelaanbod te vernieuwen en blijvend te ontwikkelen om aan te sluiten bij de veranderende behoeften van de Nederlandse consument. Informatie over Unibail-Rodamco vindt u op www.unibail-rodamco.com.