Praktijkleren op vijfsterrenniveau

Hoe is het om mee te werken in de keuken, bediening en housekeeping van een groot vijfsterren hotel? Sinds maart van dit jaar leren eerstejaars studenten van de opleidingen Manager/ondernemer horeca en Meewerkend horeca ondernemer het horecavak op de werkvloer van Hotels van Oranje. Zij worden hierin begeleid door docenten van mboRijnland en medewerkers en leidinggevenden van Hotels van Oranje.

Tijdens een gezamenlijk ontwikkelde module van twaalf weken leren studenten ‘on the job’, waarbij steeds twee weken praktijkleren in Hotels van Oranje worden afgewisseld met twee weken praktijk- en theorielessen op school. Opdrachten uit de lessen op school worden uitgevoerd tijdens het praktijkleren en de ervaringen die de studenten in Hotels van Oranje opdoen, zijn weer uitgangspunt voor de lessen op school.

Centraal staat het leren door te doen, samenwerkend in een team en in verschillende functies (medewerker Keuken, medewerker Bediening en medewerker Housekeeping). Daarnaast voeren studenten opdrachten op de werkvloer uit waarbij ze vaardigheden als observeren, onderzoeken en oplossingen zoeken oefenen. Tijdens de wekelijkse evaluatiegesprekken leren studenten hun leerproces te expliciteren door aan de hand van zelfreflectie en feedback hun leervragen te formuleren.

De hybride leeromgeving van mboRijnland in Hotels van Oranje haalt de student, de docent en de les naar de werkvloer en biedt de student een inspirerende leeromgeving om het horecavak en zichzelf te leren kennen!

Voor meer info en contact: Marianne Wildeman m.wildeman@rocleiden.nl

Gerelateerd nieuws