05
april
2018
|
08:50
Europe/Amsterdam

Student Mels ambassadeur voor nieuw innovatief leren in de praktijk

Student+Mels+in+Tweede+Kamer

Student Mels is enorm trots op zijn opleiding vanuit de pilot Start Up 1 2. Hier krijgt hij in de praktijk onder begeleiding van docenten en praktijkbegeleiders onderwijs. Hij is zo enthousiast dat hij zelfs een brief schreef naar het ministerie van Onderwijs. Daarop volgde meerdere bezoeken. Ook CDA Kamerlid Anne Kuik die zelf deelnam aan een les, heeft hij al verteld wat dit innovatieve onderwijs voor hem betekent. De klas zet zich al net zo in.

Studenten volgen bij de pilot Start Up 1 2 een opleiding die niveau 1 (Entree) en 2 slim combineert. De Entree- en niveau 2-opleidingen lopen daarbij naadloos in elkaar over. Deze manier van onderwijs loopt in Nederland voorop en biedt onderwijs dat past bij de capaciteiten van de student. Het maakt studenten ondernemend, nieuwsgierig naar de eigen mogelijkheden en stimuleert ze om een diploma op een hoger niveau dan ze eerder inschatten. Het sluit ook perfect aan bij jongeren die opbloeien in de praktijk en zo alsnog hun diploma halen.

Leerwerkbedrijven steken hun nek uit

DZB Leiden, het re-integratiebedrijf van de gemeente Leiden, en Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda steken bij dit bijzonder project hun nek uit. DZB heeft speciaal voor deze studenten leerwerktrajecten opgezet. DZB wil hiermee graag een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van deze studenten, zodat zij na het behalen van hun diploma goed op de arbeidsmarkt zijn voorbereid. Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda was het eerste bedrijf wat zich aansloot. Onze studenten mogen in de praktijk op verschillende afdelingen meedraaien! Zo vergroten ze de kansen van studenten om direct na hun diploma aan de slag te gaan.