Studenten en leerlingen laten dromen uitkomen

Dinsdagochtend 12 februari kon initiatiefnemer en oud-leerling van De Goudse Waarden, Mike van Dam, een bedrag van 936,54 uitreiken aan mw. Van Soest van Make-A-Wish. Dit bedrag was opgehaald tijdens een basketbaltoernooi eerder dit jaar. Dat toernooi was georganiseerd door eerstejaars Sport en Bewegen van mboRijnland voor leerlingen van de middelbare school De Goudse Waarden. De opdracht voor de mbo-studenten uit Gouda was het organiseren van een evenement. Opdracht van de leerlingen van de Goudse Waarden was om geld in te zamelen. Samen kozen zij voor het goede doel Make-A-Wish.

Opdracht
Deze opdracht kwam voort uit de lessen OVE, het organiseren van evenementen. De eerstejaars moesten een actief evenementje organiseren, gekoppeld aan een goed doel. Hierdoor leren zij een sportief evenement te organiseren én om te gaan met financiële afwikkelingen. In overleg met een gymnastiekdocent van de school hadden de studenten besloten een basketbaltoernooi te organiseren voor leerjaar 3. In de ochtend mochten leerlingen van 3 HAVO een toernooitje spelen en in de middag was het de beurt aan 3 VWO. Het geld werd tijdens het toernooi ingezameld.

Complimenten

De complimenten vlogen als warme broodjes over de toonbank deze ochtend. Arnoud Buskens docent Sport en Bewegen sprak zijn bewondering voor de studenten uit: “Petje af voor deze studenten hoor! Ongehoord wat jullie neer hebben gezet. Een dergelijk evenement organiseren kan en mag eigenlijk nog niet verwacht worden van eerstejaars. Jullie hebben gepresteerd wat normaal tweede- en derdejaars pas kunnen.” Hans Kallenberg, eveneens docent Sport en Bewegen vult aan: “Ik ben onder de indruk van de mate van zelfstandigheid van deze studenten. Er is onderling geen onvertogen woord gevallen en iedereen deed wat van hem of haar verlangd werd. Het eigenbelang werd ondergeschikt gemaakt aan het groepsbelang.” Zowel de Goudse Waarden als mboRijnland zijn dermate tevreden, dat zij er een jaarlijks terugkerend evenement van willen maken.

Make-A-Wish

Make-A-Wish zet zich in voor wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De organisatie probeert de wensen van deze kinderen in vervulling te laten gaan. De doelgroep is de kinderen tot 18 jaar, die een ernstige ziekte hebben, waardoor ze niet zo kunnen leven als hun leeftijdsgenoten.

Gerelateerd nieuws