28
maart
2018
|
10:43
Europe/Amsterdam

Verbindende rol mboRijnland tijdens vijfde Koningsspelen Leiden

Logo+Koningsspelen+Leiden

Op 20 april vinden voor de vijfde keer de Koningsspelen in Leiden plaats. Opnieuw vervult mboRijnland een belangrijke rol bij de organisatie van deze spelen. Achtduizend sportende en spelende leerlingen uit het basisonderwijs, veertig voetbalvelden, dertig schoolpleinen en zo’n tweehonderd studenten van mboRijnland die de sportactiviteiten begeleiden. Het zijn de imposante aantallen van dit lustrum.

In heel Nederland

De Koningsspelen vinden sinds 2013 in Nederland plaats. Op deze dag wordt voor alle kinderen in het basisonderwijs een vrolijke en gezellige sportdag georganiseerd. Het motto is: samen spelen, samen sporten en samen verbinden.

Uniek concept in Leiden

De Koningsspelen in Leiden zijn uniek. De hele dag wordt namelijk georganiseerd door het onderwijs. mboRijnland speelt daar een verbindende rol bij. Zo’n tweehonderd studenten van de opleidingen Onderwijsassistent, Sport en Bewegen en Verpleegkunde begeleiden de kinderen uit het basisonderwijs tijdens de activiteiten. Dat doen ze samen met hbo-studenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Studenten Orde & veiligheid regelen de verkeerstromen bij de grootste en moeilijker bereikbare sportparken. Nergens anders in Nederland worden de Koningsspelen op deze wijze georganiseerd.

Verbindende rol

mboRijnland vervult een belangrijke rol in de organisatie. Vooral Hans Kallenberg is zeer actief in de organisatie. ‘De Koningsspelen passen goed bij onze merkwaarde inclusiviteit,’ vertelt hij. ‘Door alle activiteiten dragen we echt bij aan het versterken van de gemeenschap Leiden.’

Fitlala tijdens opening

De aftrap van de Koningsspelen vindt plaats op vrijdagochtend 20 april om negen uur. Zo’n zevenhonderd basisschoolleerlingen dansen dan de fitlala voor het hele College van B&W in Leiden en de sportwethouders van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Zoetermeer. De basisscholen zijn al druk aan het oefenen. Dat kun je zien via de link: fitlala.

Meer weten?

Kijk dan op de website http://www.koningsspelenleiden.nl/